Werkwijze

Door de jaren heen hebben wij de ervaring gemaakt dat veel klanten bellen met de verwachting dat wij aan de telefoon een prijsinschatting kunnen geven voor het door hun benodigde steiger.
Dit blijkt in de praktijk bijna nooit mogelijk.

Om nieuwe, onervaren klanten hierin beter te kunnen begeleiden hebben we een leidraad geschreven die stap voor stap uitlegt hoe we tewerk gaan.

Contact:

Nadat u bij ons via Email / Telefoon / Whatsapp een aanvraag gedaan heeft, gaan wij met de door u verstrekte informatie aan de slag.

Bezoek op de bouwplaats:
Kort na de eerste contact opname zullen wij bij het doorgegeven adres langs gaan om de gehele situatie eens goed te bekijken. Er wordt door ons dan alles netjes opgemeten en gefotografeerd.
Hierbij letten wij ook op dingen zoals de parkeer gelegenheid, de loopafstanden, balkons, overstekken, overkappingen, isolatie, deuren, ondergronden etc.
Dus alle dingen die van invloed zijn op het plaatsen van de steiger.

Aangezien de meeste mensen een baan hebben en tijd een kostbaar goed is hebben wij er bewust voor gekozen gebruik te maken van moderne technieken om zo min mogelijk tijd van onze klanten in beslag te nemen.
Dat betekent dat in de meeste gevallen niemand thuis hoeft te zijn voor de opname van de nodige gegevens.
Mooi toch. Zo heb je die vakantiedag meer voor de mooie dingen in het leven ter beschikking.

Enkel bij ingewikkeldere situaties of steigers die b.v. op plekken geplaatst moeten worden die van buitenaf niet gelijk toegankelijk zijn zullen wij een afspraak moeten maken.


Vragen:
Wij zullen altijd vragen stellen over wat voor werkzaamheden er op het steiger gepland zijn.
Het is dan ook erg belangrijk dat u hier van tevoren goed over nadenkt en dit dan ook duidelijk communiceert.
Want de aart van werkzaamheden is bepalend voor het type steiger en de manier waarop deze geplaatst zal worden.
Het naderhand corrigeren is vaak moeilijk of alleen tegen meer kosten mogelijk en dat willen we vermijden.

Een steiger plaatsen is meestal niet goedkoop. Daarom adviseren wij er veel gebruik van te maken en gelijk meerdere werkzaamheden in te plannen.
Zo kunt u op lange duur flink kosten besparen.

Nadat dus de gehele situatie bekeken is en al onze vragen beantwoord zijn, zal er zo snel mogelijk een offerte voor u gemaakt worden.
Deze offerte ontvangt u gemiddeld binnen 5 a 10 werkdagen via email. (Onze offertes zijn gratis en niet bindend).

Nadat u onze offerte ontvangen hebt kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht met vragen.

Akkoord met de offerte:
Mocht u met de door ons verstrekte offerte akkoord zijn, adviseren wij u zo vroeg mogelijk contact met ons op te nemen om een montage datum in te plannen.
Als mogelijk spreekt ook gelijk een demontage datum af. Dit voorkomt onnodige wachttijden.

U kunt gemiddeld met 2 a 3 weken voorlooptijd rekenen tot we een steiger kunnen plaatsen.
Dit is natuurlijk afhankelijk van de actuele werksituatie de tijd in het seizoen en de aard en grote van de gewenste steiger.

Voorbereidingen voor de werkzaamheden:
Het is voor ons erg belangrijk dat wij genoeg gelegenheid hebben onze voertuigen te parkeren. Mocht u voor uw huis parkeervakken hebben, zo probeer altijd een meter of 15 ( +-3 parkeervakken) voor ons vrij te houden.
Dit maakt het ons en de andere weg gebruikers een stuk makkelijker en voorkomt onnodige stress.
Daarnaast is het belangrijk dat de loopwegen tot de werkplek vrij zijn van hinderlijke obstakel,s zoals auto's, bloempotten, banken, containers etc.

De opbouw:
De dag van de opbouw hoeft u niet thuis te zijn, tenzij de situatie het ter plaatse het noodzakelijk maakt, b.v. als de materialen door het huis heen moeten.
Dan willen wij u toch vragen thuis de blijven.

Afmelden van de steiger:
Dit doet u het beste schriftelijk via email of Whatsapp.
Geef dan ook op tijd aan waneer de werkzaamheden op het steiger klaar zijn en het gedemonteerd zou kunnen worden. Wij zullen de huur dan ook stop zetten.
Doet u dit niet loopt de huur door tot het moment dat wij uw bericht ontvangen.

De demontage:
Voor de demontage geld het zelfde dan voor de opbouw. Zorg voor genoeg parkeergelegenheid en dat alle loopwegen vrij zijn.
Vragen

Waarom een Steiger?
Naast het veiligheid aspect zal een steiger in vele situaties voor een hogere kwaliteit van de uit te voeren werkzaamheden zorgen tegenover werk dat b.v. met behulp van een ladder gedaan is.
Een steiger heeft ook vaak invloed op de levensduur van een werk, wat wederom ervoor zorgt dat werkzaamheden gedaan met een steiger even duur of zelfs goedkoper worden dan werkzaamheden uitgevoerd via alternativen.

Is een steiger verplicht?
Vele klanten weten niet dat het werken via een ladders, rolsteiger, of anderen alternativen in vele situaties wettelijk verboden zijn en beboet kunnen worden.
De klant wordt vaak niet of voldoende informeert of het feit dat zei medeaansprakelijk gemaakt kunnen worden mocht er eens iets gebeuren en de werkzaamheden niet op een veilige manier uitgevoerd zijn.
Of een steiger dus verplicht is hangt dus geheel af van de situatie ter plaatse en de werkzaamheden die geplant zijn.

Moet een steiger in de muur vast gezet worden?
Ja, een steiger dient volgens een voorgeschreven ankerpatroon vast gezet te worden in de muur.
Er wordt vaak vergeten dat een steiger in weer en wind buiten staat en watvoor gevaren een steiger met zich mee kan brengen mits het niet juist verankerd is.
De hoeveelheid van deze ankerpunten wordt dan ook groter mits er b.v. netten / zeilen of andere dingen aan bevestigd worden.

Wat doen jullie met de geboorde gaten na de demontage?
De geboorde gaten zullen weer netjes dicht gemaakt worden.
Dit doen wij echter alleen bij standaard grijs gevoegde gevels of geschilderde oppervlaktes (mits de verf en een kwastje aanwezig zijn bij demontage)
Bij alle andere soorten gevel afwerking zult u hiervoor zelf zorg moeten dragen.
Verder kunnen er ook kunststoffen doppen in de gaten geplaatst worden waardoor in de toekomst de mogelijkheid bestaat de geboorde gaten eventueel nog eens hertegebruiken.
Deze doppen zijn overschilderbaar.

Waarom is het zo belangrijk dat ik van te voren duidelijk aangeef welke werkzaamheden op een steiger uitgevoerd gaan worden?
Er zijn verschillende steiger klassen.
De klasse bepaald welke soort werkzaamheden er op uitgevoerd kunnen worden.
Dit heeft onder andere met de hoeveelheid gewicht te maken die men op een steiger plaatsen mag.
B.v. als men het gebruiken wil voor te metselen.
Verder zijn er nog andere steiger vormen die het werk voor de gebruiker comfortabeler kunnen maken.