-1953- Peter Bertholet de oprichter van Steiger verhuur PB werd op 03-12 te Kerkrade geboren.

Al in zijn jonge jaren was Peter een pienter mannetje en had plezier aan techniek en alles wat lawaai maakte. Zo was het geen wonder dat hij al met zijn veertiende levensjaar gezamenlijk met zijn jongere broertje Miel in de lokale media terecht kwam.
IMG_2597

-1968- School was voor Peter niks. Zo besloot hij met 15 zijn eigen centen te gaan verdienen en begon als handlanger op de bouw.
Hier deed hij flink ervaring op en maakte de komende jaren het vak metselen zijn eigen. Hij zocht steeds weer naar nieuwe uitdagingen en kende maar een richting.
Zo werkte hij zich steeds verder op tot voorman en daarna zelfs tot uitvoerder metselwerk.
Kort daarop nam hij het besluit op zich zelf te beginnen als metselaar.

-1988- Einde jaren tachtig begon hij met de sanering van het ouderlijk huis van zijn vrouw Margriet en kocht hiervoor een tweedehands steiger. In de daarop volgende jaren kreeg hij regelmatig de vraag of hij dit steiger zou willen verhuren waardoor steeds meer het idee groeide om dit naast het metselwerk als tweede standbeen op te nemen.

-1992- Zo besloot hij in 1992 Steigerverhuur PB op te richten. Hij kocht een vrachtwagentje en sloeg de onderdelen in zijn eigen tuin op.
De steigers werden toen nog in de avond uren en weekenden geplaatst omdat het hoofdverdienst toen nog van het metselen moest komen.
In de loop der jaren groeide het kleine bedrijf en het magazijn verhuisde vanuit de achtertuin naar een voedersilo bij een locale boer in het dorp.

-2002- In dit jaar werd er een tweede vrachtwagen aangeschaft en het personeel uitgebreid. Vanaf nu konden de eerste grotere projecten aangenomen worden. Kleinere woonwijken etc.

-2008- Ook wij zijn voor de bouwcrisis in dat jaar niet kunnen vluchten. Zo moesten we het personeel duidelijk reduceren.

IMG_2599
-2013- Na een afgeronde opleiding als Vliegtuigonderhoudmonteur (mechanisch / avionisch) in 2013 heeft Stefan, de zoon van Peter wegens personeel tekort, het besluit genomen het Team van Steigerverhuur PB te gaan versterken.

-2014- Omdat Stefan naar meer streefde en we nog steeds met personeels tekort zaten nam hij naar een relatief korte periode de teugels als voorman in handen en begon met de uitbreiding van zijn ervaring als steigerbouwer.

-2015- Werd de rechtsvorm van de oorspronkelijke eenmanszaak verandert in een V.o.f. en Margriet de vrouw van Peter werd als vennoot in de onderneming opgenomen.

-2017- Haalde Stefan de officiele papieren tot Steigerbouw Monteur

-2018- Verhuisde het bedrijf vanwege plaats gebrek vanuit Vaals naar het industrieterrein in Simpelveld.

-2020- Na bijna 30 jaar als eigenaar en bedrijfsleider besloot Peter dat het tijd werd alles een stuk rustiger aan te gaan. Zo gaf hij Stefan de kans te laten zien wat voor vlees hij in de kuip heeft. Stefan werd in dit jaar dan ook als vennoot aan de onderneming toegevoegd en kreeg de taak als bedrijfsleider.

-2023- Na 10 jaar voor het familiebedrijf gewerkt te hebben, waarvan 3 jaar als vennoot en bedrijfsleider nam Stefan de beslissing de gehele onderneming te kopen en het levenswerk van zijn vader met trotz voort te zetten. Peter en Margriet traden dan ook begin 2023 als vennoten uit de onderneming en lieten daarmee het roer geheel over aan de volgende generatie. Om Stefan in zijn nieuwe functie te ondersteunen besloot Maren de vriendin van Stefan eind 2022 ontslag te nemen bij haar huidige werkgever en trat de onderneming 2023 bij.