-1953- Peter Bertholet de oprichter van Steiger verhuur PB werdt op 03-12 te Kerkrade geboren.

Al in zijn jonge jaren was Peter een pienter mannetje en had plezier aan techniek en alles wat lawaai maakte. Zo was het geen wonder dat hij al met 14 jaar samen met zijn jongere broertje Miel in de lokale media terecht kwam met zijn uitvinding de Auto- Brom-Pet. Een driewieler aangedreven door een brommer motor.
IMG_2597

-1968- School was voor Peter niks. Zo besloot hij met jonge 15 jaar zijn eigen centen te gaan verdienen en begon als handlanger op de bouw.
Hier deed hij flink ervaring op en maakte de komende jaren het vak metselen zijn eigen. Hij zocht steeds weer naar nieuwe uitdagingen en kende maar een richting.
Zo werkte hij zich op tot voorman en uitvoerder metselwerk
Tot hij uiteindelijk de logische stap ondernam een eigen metselbedrijf op te richten.

-1988- Einde jaren tachtig begon hij met de sanering van het ouderlijk huis van zijn vrouw Margriet en kocht hiervoor een tweedehands steiger. In de loop de jaren kreeg hij steeds vaker de vraag gesteld of hij dit steiger zou willen verhuren.

-1992- Zo besloot hij in 1992 Steigerverhuur PB op te richten. Hij kocht een vrachtwagentje en sloeg in het begin het materiaal nog in zijn eigen tuin op.
De steigers werden toen nog in de avond uren en weekenden geplaatst omdat het hoofdverdienst nog van het metselen moest komen.
In de loop der jaren groeide het kleine bedrijf en het magazijn verhuisde van de achtertuin naar een voedersilo bij een locale boer.

-2002- In dit jaar werd er een tweede vrachtwagen aangeschaft en het personeel uitgebreid. Vanaf nu konden de eerste grotere projecten aangenomen worden. Kleinere woonwijken etc.

-2008- Ook aan ons is de crises in dat jaar niet voorbij gegaan. Zo moesten we ons personeel van oorspronkelijke zeven naar vier man reduceren.

IMG_2599
-2013- Na een afgeronde opleiding als vliegtuigonderhoudmonteur (Mechanisch / Avionisch) heeft in 2013 Stefan de zoon van Peter Bertholet wegens personeel tekort, het besluit genomen het Team van Steigerverhuur PB te gaan versterken.

-2014- Na een relatief korte periode nam hij de taak als voorman over en begon met de uitbreiding van zijn ervaring als steigerbouwer.

-2015- Werd de rechtsvorm van de oorspronkelijke eenmanszaak verandert in een V.o.f.

-2017- Haalde Stefan zijn papieren tot Steigerbouw Monteur

-2018- Verhuisde het bedrijf vanwege plaats gebrek vanuit Vaals naar Simpelveld.

-2020- Besloot Peter Bertholet na bijna 30 jaar als baas van Steigerverhuur PB het een stuk rustiger aan te gaan en gaf het roer grotendeels over aan zijn zoon Stefan over.